Hírek 2009

 

2009.12.24. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!November,december, január -Karácsond, Nógrádmegyer, Diósjenő, Kálló, Cserhátsurány, Jászberény, Siójut, Boldog

Rendszeresen, szinte minden hétvégén, esetenként hétköznap járunk vadászatokra kutyáinkkal.

Szerencsére egyre nagyobb igény van a jól képzett kutyák munkáira. Sok helyre hívnak, sokféle vadászatra, ahol kutyáink elismerő szavakat kapnak.

Az évközbeni munka ezeken a vadászatokon kristályosodnak ki!

Egyre inkább kezd elterjedni a Vadászkamarában az az elképzelés, miszerint a Vadászalkalmassági Vizsgákat(VAV) természetes körülmények között, azaz vadászaton rendezik.

November 14-én Siójuton voltam Mohoskői virág rszmv szukával,és az egész napos szép munkájával bizonyította, hogy alkalmas vadászatra.

December 13-án pedig Boldogon voltam Váci-Vitéz Alonso rszmv kannal, és Nimród, dsznv kannal.

A két fiatal kutya vadászat alatti munkájának értékelése eredményeképpen sikeresen teljesítették a VAV vizsgát.

Karácsondi vadászatok képekben itt!

Nógrádmegyeri vadászatokról képek itt és itt!

November 7. Napkor, Vadászkutya verseny

Valamikor a nyár folyamán keresett meg Busi Krisztián, a Napkori Erdőgazdák hivatásos vadásza azzal, hogy terveznek egy bemutató jellegű versenyt. Ennek célja a vizslás sport fellendítése, kedvcsináló,és egyben bemutató, az egyes feladatok kivitelezésében. Az alapgondolat az volt, hogy minden fajtából egyvalaki vegyen részt a bemutató-versenyen. Egyvalaki, aki a fajtáját reprezentálja. A cél nemcsak a kutyák munkájának bemutatása, hanem egy érdekekektől mentes kutyás közösség létrehozása. A cél megvalósítása sikerült!

A rövidszőrű magyar vizslákat Fickóval mi képviseltük.

Nagyon szép, szinte tökéletes mezei munkát bemutatva a 2. helyen végeztünk!

A versenyen készült képek egy része megtekinthető itt!

Október 17-18. XIII. CACIT Hortobágy Kupa, dr. Radó András Emlékverseny és Szent Hubertusz Vadászverseny

A versenyen díjban végzett kutyák nagy részével együtt dolgoztunk, így Malomközi Simonnal, aki 2. lett a versenyen, Malomközi Millel, aki 4. lett és egyben a legjobb vízi munka különdíját is megkapta, valamint Csővárberki Talpas "Pedroval", ők a 6. helyen végeztek.

Simon és gazdája

Mil és gazdája

Pedro és Kriszti

A másnapi Szent Hubertusz Vadászversenyen Csővárberki Újonc a 3. lett!

Újonc "Dalton" és Fecó

Vagány és Talpas "Pedro" is nagyon szépen szerepeltek, a 9. és a 10. helyet megszerezve.

Pedro mintha unná a megnyitót :)

Vagány viszont tettre kész!

Gratulálunk a Csővárberkieknek Malomközi Simonnak és Malomközi Milnek a nagyon szép eredményért,és Mindenkinek, aki részt vett a versenyen!

Október 11. Pozsony, Világkiállítás

Nagyon szép eredményt ért el Csővárberki Talpas "Pedro"! 

Nyílt osztályban CAC címet kapott.A szlovák bírónak Pedro különösen tetszett,ennek ellenére a CACIB,Világgyőztes címet a cseh tulajdonban lévő Zöldmáli Kalász kapta,akinek anyja Csővárberki Dévaj "Dorka"!

Én azt gondolom,ezek szép eredmények a Csővárberki kennel számára!

Köszönöm szépen Janics Istvánnak és Fehér Krisztinának,Pedro gazdáinak a türelmet,és kitartást, valamint Takács Eszternek a szakszerű, kitűnő felvezetést!Október 10. Baja, Német Vizsla Klub, Őszi Tenyészvizsga, Mindenes Vizsla Vizsga

Az ŐTV-re Csalafalvi-Főispán Czenti "Gizivel" , drótszőrű német vizsla szukával,a Mindenes vizsgára pedig Sólyomvölgyi- Vadász Alival, drótszőrű német vizsla kannal érkeztem.
Gizinek II. díjban sikerült a vizsga. A korábbi fiaskót szépen ki tudtuk javítani,és tökéletes mezei munkát mutattunk be!
Ali 373 ponttal, I. díjban végzett. A legszebb és legrövidebb dúvad kihozása akadályból feladatot bemutatva!

A vizsgán részt vett Kevi-Lator Berti "Dió",gazdájával, Bakonyi Anitával,és nagyon szép munkát bemutatva, I. díjban végzett!
Anita Dióval már a tavalyi évben járt a sződi kutyaiskolába,az alapokat megszerezve,majd a vizsgára a tényleges felkészülés szeptemberben kezdődött.
A mindenes vizsgán részt vett,és egyben a legjobb eredménnyel végzett Vazul,az olasz vizsla, gazdájával, Kovencz Orsolyával.
Orsi a tavalyi évben járt rendszeresen hozzánk,illetve idén tavasszal,és a nyár folyamán készültünk együtt a vizsgákra.

Gratulálunk Orsinak,Vazulnak,Anitának,Diónak és minden részt vevőnek!  

A megnyitóSzeptember 19. Kunhegyes, Alapvizsga, Őszi Tenyészvizsga, Tenyészszemle,Vadászati Alkalmassági Vizsga

A vidám,de már fáradt holland csapattal, valamint 3 kutyával vágtam neki a vizsgának. Nagyon sok, több,mint 40 kutya és gazdája vett részt ezen a nehéz,fárasztó napon.
Csővárberki Zenész "Dömper", akit tavalyi évben tanítottam,idei évben felfrissítettem,pontosítottam a mezei munkáját,valamint a vízi munkáját rendbe tettem,a gazdájával,Horváth Ákossal nagyszerűen szerepelt! Ákos a tavalyi szezonban sokat vitte vadászni Dömpit, valamint a szezon után nagyon sokat dolgozott a kutyával. II. díjban, 245 ponttal, kitűnő spúr munkát bemutatva,végzett!
Csővárberki Talpas "Pedro" is szépen szerepelt,III. díjban, 242 ponttal végzett.
Csővárberki Borostyán "Manó" sikeresen teljesítette a VAV- vizsgát,valamint a Tenyészszemlét és az Alapvizsgát, amelyen 111 pontot kapott!
Cserfes nagyon szép munkával,245 ponttal, I. díjban végzett az ŐTV-n
Magyarkúti Eper, Csúzli és Magyarkúti Bársony lánya, 236 ponttal I. díjban végzett!
Csővárberki Vagány sajnos nem bírt a vérével,a mezőn nem volt korrekt vadkelésnél,ezért visszacsúszott a II. díjba,de ennek ellenére magas pontszámmal, 245 ponttal végzett.
Csővárberki Újonc  "Dalton" kicsit "szórakozott" volt,így  II. díjban, 226 ponttal végzett
A holland csapat sikeresen szerepelt!
A 6 kutya mindegyike sikeres VAV-vizsgát tett, valamint 2 kutya, akiknek nem volt még Alapvizsga,a többiek már tavaly megcsinálták, maximális pontszámmal végzett!

Gratulálunk minden részt vevőnek,köszönet a bíróknak a kitartásért,a résztvevőknek pedig a sportszerű magatartásukért!

A vizsgán készült képek megtekinthetők itt, melyekért,és a sok segítségért köszönet Takács Eszternek és Horváth Dórának!

Szeptember 14-18. Gödöllő-Babatpuszta

Ezt a hetet holland kutyás barátaimmal töltöttem.4 rövidszőrű magyar vizsla, és egy drótszőrű magyar vizsla érkezett hozzánk tanulni.A cél: a hétvégi kunhegyesi Alapvizsga és Vadász Alkalmassági Vizsga teljesítése,valamint új tapasztalatok szerzése.
Az erdei munka kivételével minden munkafázis gyakorlására sor került.Nagyon jó,vadban gazdag területen tudtunk mezei keresést gyakorolni,és a Babatpusztai tavakon a vízi munkának volt ideális lehetősége.
Kellemes,de annál fárasztóbb,élményekben gazdag 5 napot töltöttünk együtt!

A heti munkákról készült fotókért köszönet Bakonyi Anitának, aki Kevi-Lator Berti "Dióval" tartott velünk. A képek megtekinthetők itt!

Szeptember 12. Gödöllő- Babatpuszta, Német Vizsla Klub, Őszi Tenyészvizsga,Képességvizsga

A vizsgára két drótszőrű német vizsla szukával, Csalafalvi-Főispán Czenti "Gizivel" és Bajzalaki-Vadász Arival érkeztem.
Gizivel az ŐTV-t,Arival a Képességvizsgát próbáltuk meg.

Ari lendületes,kitartó keresésével nagyon szép munkát mutatott be.104 ponttal I. díjban végzett.
Sajnos Gizivel nem sikerült a vizsga,a mezőn "véreztünk el".A  bíróktól kaptunk lehetőséget,hogy ettől függetlenül megcsináljuk a vizsga feladatokat,ami azért is fontos,mert más az otthoni gyakorlás,más a vizsga-környezet,amit egyedül nem lehet a kutyának "produkálni" .A mezei malőr után Gizi nagyon szépen megcsinált minden feladatot.Majd egy hónap múlva,a bajai vizsgán javítunk!

A vizsgán készült képekért köszönet Bakonyi Anitának!Megtekinthetők itt.

Szeptember 6. Soponya, Mindenes Vizsla Vizsga

Erre a vizsgára Fickóval érkeztem.Igaz,megvan ez a vizsga neki már korábbról,mégis úgy voltam,hogy ez egy jó alkalom,lehetőség,hogy egyben átvegyük a mindenes vizsga feladatait.
A vizsga nagyon jól sikerült,381 ponttal, I. díjban végeztünk.Összességében egy 3-ast kaptunk a nádi kajtatásért,valamint sikeresen teljesítettük a fakultatív feladatot, a dermedthez vezetést.

Tücsi is megpróbálkozott a vizsgával,de sajnos a mezei keresésnél az élő fácánt rossz szélben találta meg,beapportírozta.
Sajnálom,mert nagyon sok munka van a kutyában,de bízom benne,hogy sikerülni fog a Mindenes Vizsga Tücsinek,hiszen még fiatal, nagyon sok ideje van!  

Szeptember 5. Soponya, Drótszőrű Magyar Vizsla Szakosztály Klubkiállítás

A kiállításra, mivel az érdemi szervezést én végeztem,nem neveztem kutyát.
A tőlem származó kutyusok nem szerepeltek viszont rosszul!
Talpas "Pedro" Klubgyőztes lett,Tücsi Munka osztályban CAC-ot kapott.
Balhé és Borostyán nagyon jót kapott. Zenész "Dömper" Res CAC lett Pedro mögött.

A kiállításon 24 kutya vett részt,és az Ausztriából érkező Monica Blaha bírált.

Köszönjük a VADEX Zrt-nek a területet!

Ugyanezen a napon Őcsényben, a Német Vizsla Klub által rendezett Őszi Tenyészvizsgán maximális pontszámmal végzett Csalafalvi- Főispán Cár "Ropi", drótszőrű német vizsla kan. Ropi gazdája, Oláh Tibor segítségével tudunk Babatpusztán kutyázni. Ezen kutyázások alkalmával Tibi és Ropi mindig velünk tartottak.

Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget, a területet, és gratulálok a sikeres Őszi Tenyészvizsgához!

Augusztus 29-30, Vágsellye(SK), Mészáros Sándor Emlékverseny

2 évvel ezelőtt volt megrendezve ez a verseny,amelyen akkor is és most is,Fickóval vettem részt.
A verseny vízi és mezei feladatokból áll,valamint,hogy bemutassa a magyar vizsla mindenes jellegét,rókát kell kihozni akadályból,amely egyben a verseny nyitó száma minden kutya számára.
Első nap vízi munka volt,második nap kerültünk a mezőre.A szlovák versenyekre jellemző,hogy a mezei munka kezdete,a közös vadászat.Itt Fickó egy kicsit "bepörgött", úgy gondolta,most mindent szabad neki.Ha ezt a feladatot nem rontjuk el,a dogobón is végezhettünk volna,de én az így szerzett 4. helynek is nagyon örültem!
24 szlovák, magyar,cseh magyar vizsla közül lett a 4. helyezett!

Augusztus 23. Nógrád, Vadász Alkalmassági Vizsga

Ezen a napon a Nógrád Megyei Vadászkamara által szervezett apróvad VAV vizsgán vettek részt a Sződi Vadászkutyaiskola tanulói, én pedig 3 kutyussal vágtam neki a vizsgának.
A vizsga minden szempontból sikeresnek mondható!
A kutyaiskolások sikeresen levizsgáztak,az általam vezetett 3 kutya,Hunter, törzskönyv nélküli rövidszőrű magyar vizsla kan,Ula Garamparty, drótszőrű magyar vizsla szuka,Jakabhegyi-Vadász Fickó,drótszőrű magyar vizsla kan, nagyon szép pontszámmal, és a bírók egyöntetű véleménye szerint, nagyon szép munkával teljesítette a vizsgát!
Gratulálok minden kutyusnak és gazdájának,találkozunk ősszel,a vadászatokon!

Augusztus 22.Nyíregyháza, Német Vizsla Klub, Őszi Tenyészvizsga

Ezen a vizsgán 3 kutyussal is érdekelt voltam,Aranyszegi Bella és Csalafalvi-Főispán Csillám "Vénusz", drótszőrű német vizsla szukák valamint Malomközi Mil "Samu" rövidszőrű német vizsla kan munkájával.

Bellát és Vénuszt tavasszal képeztem,majd a gazdájukkal, Szívós Zoltánnal dolgoztak tovább.Vizsga előtt felfrissítettem a feladatokat, valamint, ami hiba előjött a munka folyamán,igyekeztem kijavítani.
Samu gazdájával május végén kezdett hozzám járni képzésre.Heti 2-3 alkalommal jöttek el hozzám.
A kitartó munka meghozta gyümölcsét, mindhárom kutyus I. díjban végzett!
Gratulálok Zolinak és Tóth Istvánnak, Samu gazdájának a kitartó és eredményes munkájukhoz!

Samu spúron indul

Samu felvette a spúrt

Megvan a kacsa

Mélyvízi elhozás

Kacsa ülve átadásAugusztus 21. Devecser, Magyar Fajták CAC kiállítása

A kiállításra 4 kutyát neveztem. Csúzli rszmv kan veterán CAC lett, Csővárberki Angyal rszmv szuka fiatal osztályban kitűnő II. lett, Cserfes dszmv szuka CAC, Fürdőházi Lármás kitűnő III. lett.

Csővárberki Zenész kitűnő II, Res CAC, míg Csővárberki Talpas" Pedro" CAC, HFGY lett! Csővárberki Borostyán fiatal osztályban megszerezte a harmadik HPJ címét,mellyel a Hungária Junior Champion címet szerezte meg!

Magyarkúti Eper (Csúzli-Magyarkúti Bársony) rszmv szuka növendék osztályban CAC címet kapott, míg Pécel-falvi Vadász Dáma (Csúzli- Vadászfai Helyes) rszmv szuka a veterán osztályban kapta meg a CAC címet,megelőzve Csővárberki Fényes Fannit!

Talpas "Pedro" Legszebb Vadászkutya III. lett!

Csúzli Veterán Best In Show III lett!

Gratulálunk a részt vevő kutyusoknak és gazdáinak!

Augusztus 9. Esztergom, CAC kiállítás 

Csővárberki Zenész CAC, HFGY lett! Gratulálunk a szép eredményhez!

Augusztus 8. Decs, Tenyészszemle, Alapvizsga Őszi Tenyészvizsga

A rendezvényre 4 kutyával érkeztünk. Nagyfenyvesi- Vadász Avar, drótszőrű magyar vizsla kannal, Mojoval, weimari és német vizsla keverék kannal, valamint Csővárberki Álmos "Csúzli" rövidszőrű magyar vizsla kannal maximális pontszámmal sikeres Vadász Alkalmassági Vizsgát tettem. Álmos "Csúzlival" 232 ponttal I. díjban sikeres Őszi Tenyészvizsgát tettünk. Sajnos Cserfesnek nem sikerült az Őszi Tenyészvizsga.

Nagy öröm,hogy a vizsga legjobbja Luxatori Lurkó rszmv kan lett, 245 ponttal I. díjban végzett!

Lurkó két éve jár hozzánk,kisebb- nagyobb megszakításokkal.Gratulálunk Várallyai Zsoltnak és Lurkónak!

Cserfes keresés közben  

Mojo viselkedés lőálláson feladaton a gazdájával

Avar és Csúzli a viselkedés lőálláson feladaton

Csúzli spúron

További képek itt!

Augusztus 2. Cserkeszőlő, Gyakorlónap

Ezena napon került megrendezésre a Drótszőrű Magyar Vizsla Szakosztály 1. gyakorlónapja. 14 kutya részvételével egy fárasztó, de annál hasznosabb napon vehettünk részt.

Hálás köszönet a Cserkeszőlői Vadásztársaságnak, amiért a területen dolgozni tudtunk, valamint Janics Istvánnak és Fehér Krisztinának, a házigazdáknak!

Képek megtekinthetők itt!

Július 25. Gyöngyös, Károly Róbert Főiskola

Kicsit nem a megszokott hír, de a kennel életében fontos esemény...

4 évnyi kitartó tanulása a Károly Róbert Főiskola Vadgazda mérnöki szakán méltó megkoronázásaként a mai napon átvehettem a diplomámat. Diplomamunkámat a drótszőrű magyar vizslából írtam, A drótszőrű magyar vizsla jelentősége a vadászatban címmel, melynek védése dícsérettel sikerült!

Köszönöm azoknak,akik ebben a 4 évben támogattak,segítettek, a családomnak, Takács Eszternek és Horváth Dórának!Július 25. Debrecen, Drótszőrű Magyar Vizsla Speciális CAC Kiállítás  

A Drórszőrű Magyar Vizsla Szakosztály a Debreceni Éjszakai CAC kiállítás délelőttjén tartotta 1. Speciális CAC kiállítását. A kiállításon Szabó Sándor bírált. Tenyészetünk nagyon szép eredményeket ért el!

Növendék osztály kan: Csővárberki Zenész CAC

Nyílt osztály kan: Csővárberki Talpas CAC

Munka osztály szuka: Csővárberki Tücsi CAC

Gratulálunk minden kutyának és gazdának, akik eljöttek erre a kiállításra! Egy igazán jó hangulatú kiállításon vehettünk részt.

Július 19. Szombathely, CACIB Kiállítás

Nagyon szép sikereket ért el Csővárberki Zenész!

A mai napon CAC, CACIB, BOB, és BOG III. lett!A kiállításon Erwin Deutscher(A) bírált.

Gratulálunk Zenésznek,azaz Dömperkének és gazdáinak!

Július 18. Tarnaméra, Heves Megyei Vadásznapok

A Heves Megyei Vadászati Kamara felkérésének eleget téve tartottunk egy rövid bemutatót.
Sajnos, az időt nagyon befolyásolta az aznap délután egy,az egész országon végigsöprő vihar,melynek következtében a délben kezdődő bemutatót rekkenő hőségben tartottuk. Ez rányomta a bélyegét a kutyák munkájára, de mindezek ellenére a bemutató végén a közönség hangos tapssal fejezte ki tetszését.

Köszönjük szépen Dr. Harangozó Imrének és Balázs Istvánnak a meghívást, valamint Horváth Dórának és Tücsinek, Kvencz Orsinak és Vazulnak, valamint Szívós Zoltánnak és Bellának és Alinak a közreműködést!

Június 20-21. Székesfehérvár, CACIB kiállítás

A szombati napon Csővárberki Borostyán fiatal osztály szuka HPJ, Best Junior címet kapott.

Cserfes és Fürdőházi Lármás nagyon jó minősítéssel végzett. Aznap a bíró a fiatal osztályokban adott csak ki címet,HFGY-t sem adott ki.

A vasárnapi nap kárpótolt:Borostyán kitűnő II., Cserfes: CAC,CACIB, Lármás: CAC,Res CACIB.

Magyarkúti Édes mind a két nap HPJ címet szerzett!

Gratulálunk a kutyusoknak és gazdáiknak!
Külön köszönet Takács Eszternek és Horváth Dórának a transzportért, valamint a szakszerű, profi felvezetésért!

Június 14. Kaposvár, Vadászkutya CAC kiállítás

 Fantasztikus sikereket ért el kennelünk!

Növendék osztály kan: Csővárberki Zenész CAC,

Fiatal osztály szuka:Csővárberki Borostyán HPJ,

Növendék osztály szuka:Cserfes des Bassins Du Doubs CAC,

Munka osztály szuka: Csővárberki Tücsi CAC.

HFGY, Legszebb Magyar Vadászkutya Cserfes!

A kiállításon az Angliából érkezett Donna Holmann bírált, aki nagyon örült, hogy ilyen egyöntetű állományt láthatott.

A rövidszőrű magyar vizslákat az Osztrák Magyar vizsla Klub Tenyésztési felelőse bírálta.
A fiatal osztályban győztes szuka, Magyarkúti Édes (Csúzli- Magyarkúti Bársony) lett a kiállítás legszebb fiatal kutyája!

 Gratulálunk a kutyusoknak és gazdijuknak!

Május 30. Bük, Alapvizsga, Tenyészszemle, Vadászati Alkalmassági Vizsga

Sajnos az időjárás nem fogadott a kegyeibe, a vizsga ideje alatt szakadó eső áztatta a vizsgázókat, vizsgáztatókat egyaránt. Ennek ellenére a tenyészszemlén 25 kutya, míg az Alapvizsgán 18 kutya vett részt.

Csővárberki Zenész dszmv kan maximális pontszámmal teljesítette az Alapvizsgát!

Én 3 kutyát vezettem a VAV-on, egyikük, Póspataki-Drótos Huligán, sikeres Alapvizsgát is tett!

Köszönet a rendezőknek, a bíróknak, valamint a vizsgázóknak a kitartásukért, és türelmükért!

Május 24. Szolnok,CAC kiállítás

 Fantasztikus siker!

Póspataki-Drótos Erős (Dömper-Fürdőházi Szuszi) CAC,HFGY, Legszebb Magyar Fajta III.,  Fajtacsoport Győztes, a kiállítás legszebb kutyája,azaz Best In Show lett!!

Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Május 23. Gödöllő- Babatpuszta, Alapvizsga, Vízi-mezei vizsga, Tenyészszemle

 Alapvizsgára két kutyával neveztem, Jakabhegyi Vadász Fickóval, dszmv kan, aki a vizsga legfiatalabbjaként kimagasló pontszámmal végzett,valamint Ula Garamparty dszmv szukával, aki szintén kiválóan megfelelt minősítéssel végzett.

Az alapvizsgán fantasztikus mezei munkájával kitűnő eredményt ért el Borostyán Arabella, Csúzli és Luxatori Jólelkű „Flóra” lánya.

A vízi- mezei vizsga sajnos nem sikerült Talpas „Pedronak”, viszont Tücsi és Vagány nagyon szép munkával I. díjban végzett!

Gratulálunk a kutyusoknak, gazdáiknak, akinek meg nem sikerült, annak kitartást, és ne csüggedjenek, hiszen a kutya nem gép!

Május 16. Budapest, CACIB kiállítás

 Cserfes növendék osztályban kitűnőt kapott, Lármás pedig Res. CAC minősítést.

Hálás köszönet Takács Eszternek a fuvarozásért és a profi felvezetésért!

Május 9. Soponya, Alapvizsga, Tenyészszemle, Vízi- mezei vizsga,Vadász Alkalmassági Vizsga

38 kutya részvételével zajlott le a Magyar Vizsla Klub rendezvénye. A vizsgára két kutyát neveztem, de Emmának közbeszólt a tüzelése, így sajnos nem tudtuk a vízi- mezei vizsgát teljesíteni. Lármással viszont magas pontszámmal sikeres VAV vizsgát tettünk!

Dalton a vízi-mezei vizsgán kiemelkedően szép teljesítménnyel I. díjban végzett!

Sikeres VAV vizsgát tett Dalton testvére, Csővárberki Üstökös. Színvonalas mezei munkája, kitartó vágtája sok nézőt lenyűgözött.

Gratulálunk a kutyusoknak és gazdáiknak!

Május 2. Cserkeszőlő, CACT Field Trial

 A Magyar Vizsla klub által rendezett verseny jó hangulatban telt el. A terület kiváló, és az idő is tökéletes volt a verseny megrendezéséhez. A derby futam legjobbja: Csővárberki Talpas „Pedro” lett, míg a felnőtt futamot, pár napos korelőnyével Csővárberki Újonc „Dalton” nyerte!

Gratulálok a győzteseknek, kutyusoknak, gazdáknak, és további kitartást, türelmet a munkához!

Megnyitó

Várakozó Vagány

Várakozó Pedro

Dalton vágtája

A győztesek:Dalton és Talpas "Pedro"

A képekért köszönet Bogdán Róbertnek

Április 26. Cece, CACT, Field Trial 

A Pointer Klub által rendezett versenyre beneveztem veterán korú Csúzli kutyámat is, akinek április 23-án volt a 10. szülinapja. Gondoltam, ez jó alkalom arra, hogy "családi körben" ünnepelhessük az eseményt, hiszen a versenyen elindult Dalton, Csúzli fia, és Vagány, Csúzli unokája is. Csúzli 3 év kihagyás után is úgy dolgozott, mintha tegnap hagytuk volna abba, ezzel hatalmas örömet szerezve nekem. Fantasztikus futásával, két stabil vadmegállásával, korrekt viselkedésével a vadkelésnél, méltán megérdemelte a kitűnő minősítést. A mező szélén álló nézők szívből jövő tapssal jutalmazták ezt a szép munkát!

Hunter kutyám szintén részt vett ezen a versenyen - természetesen ő nem veterán osztályban - és egyedüli pontszerzőként, 13 pontos nagyon jó minősítéssel első helyen végzett.

Daltonnak ma sajnos nem volt szerencséje. Jó stílusú futása nem tudott kibontakozni…

Vagány szenzációsan futott, stabil vadmegállással, de sajnos a vadkelésnél nem volt korrekt, így ő is kizárásra került.

Köszönöm a kutyáknak, gazdáknak, rendezőknek, hogy ilyen szép emlékké sikerült varázsolni ezt a napot!

Vagány vadmegállása

Csúzli vágtája

Így állja a vadat egy öregúr

A versenyről készült képek megtalálhatók itt!

A képekért köszönet Dalton gazdájának,Szarka Fecónak!

Április 25. Bogyiszló, Alapvizsga, tenyészszemle

A Drótszőrű Magyar Vizsla Szakosztály idei első Tenyészszemlével egybekötött Alapvizsgáját rendezte. A jól sikerült rendezvényen két kutyával indultam, Fürdőházi Lármással és Póspataki-Drótos Emmával. Lármás 111 ponttal, Emma 98 ponttal végzett.

Külön köszönet a rendezőknek, Tóbi Jánosnak és csapatának a jó hangulatú rendezvény lebonyolításához!

 Munka közben

Feladatra várva

Vizsgázók egy csoportja

A fotókért köszönet Bogdán Róbertnek!

Április 13. Szilvásvárad, Vadászkutya CAC

 Fürdőházi Lármás, CAC, Cserfes kitűnő III.

Április 12. Szilvásvárad, CACIB

Csővárberki Talpas „Pedro” CAC, CACIB, HFGY! Gratulálunk!Április 4-5 Dabas, CACT, Field Trial

Nagyszerű teljesítménnyel végzett a két napon Csővárberki Újonc „Dalton”!

Első nap 17 pont kitűnő, második nap 14 pont, nagyon jó minősítést szerzett. Sajnos az első nap nem volt meg a CACT cím kiadásához szükséges létszám, így nem tudták kiadni a címet. Mind a két nap csak Dalton kapott minősítést!

A versenyen elindult Csővárberki Vagány is, akinek sajnos a kondíciója aznap nem volt megfelelő,viszont a futás stílusát, minőségét kiemelték a bírók!

Gratulálunk és további sok sikert és kitartást!

Dalton és Gazdája

Vágta

Vadmegállás

Viselkedés vadkelésre

A fotókért köszönet Bogdán Róbertnek!

Április 4. Balatonfenyves, Alapvizsga, Tenyészszemle

 Az idei év első vizsgáját rendezte a Magyar vizsla klub Balatonfenyvesen. Két kutyával vettem részt a vizsgán, Nagyfenyvesi- Vadász Avar drótszőrű magyar vizsla kannal, és Vandabanda Orion rövidszőrű magyar vizsla kannal. A két kutya nagyon szép, egyenletes teljesítménnyel, kiválóan megfelelt minősítéssel végzett.

A vizsgán még részt vett Magyarkúti Édes és testvére, Magyarkúti Eper Csúzli és Magyarkúti Bársony utódai, akik szintén kitűnően megfelelt eredménnyel végeztek!

Gratulálunk nekik!

Köszönet a rendezőknek, Csíkvári Mónikának és csapatának a színvonalas rendezvényhez!

Orion kacsát apportírozMárcius 29. Dunajska Luzna (SK), Field Trial

Fickóval és Hunterrel mentem ki Szlovákiába, valamint velünk tartott Dalton és gazdája. Az időjárás nem kedvezett, és szerencsénk sem volt.Fickó is és Dalton is rossz "szélben" belefutott a kitett fürjbe. A szél erős túlzás, inkább szellőcskének nevezhető valami, ami kavargott, hol innen, hol onnan lengedezett. Ezt tetézte, hogy esett egész nap az eső, valamint a gyep frss trágyázása is nehezítette a kutyák munkáját. Fickó és Dalton rossz akciója kizárást vont maga után. Hunter fantasztikusan futott! Széles, néhol 200 méteres kilengésekkel keresett. Lendületes, élénk mozgásával egyértelműen jelezte: keresni, találni akar!! Egy apró mozdulaton múlott, hogy siker koronázza ezt a szép munkát, de sajnos ez nem jött össze...

Összességében jól éreztük magunkat, és meg voltam elégedve kutyáink munkájával. A Field Trial erről is szól. Ahhoz, hogy minden sikerüljön, a jó kutyán kívűl egy még nagyobb adag szerencse is kell!

Megnyitó

Dalton várakozik

Fickóval végeztünk

Hunterrel várakozunkMárcius 20-21-22. FEHOVA

Az A Vadászkutya c. újság szervezésében tartottunk bemutatót. Az évek óta sikeres vadászkutya bemutatóra az idén sokan voltak kíváncsiak.